Nevenwerkingen

De behandeling voor je longkanker werkt vrij selectief in op de zich sneldelende kankercellen, doch, aangezien ons menselijk lichaam ook een aantal goedaardige zich sneldelende cellen bevat, zullen deze chemotherapie middelen eveneens op deze goedaardige cellen, vooral ter hoogte van het haar, het beenmerg en het slijmvlies van slokdarm/maag, inwerken.

Niet iedereen heeft last van bijwerkingen. Laat je niet beïnvloeden door de verhalen van personen rondom je. Ieder reageert anders op een bepaalde behandeling en iedere therapie is verschillend. De ernst van de bijwerkingen heeft niets te maken met het effect van de behandeling. Veel bijwerkingen betekent niet dat de geneesmiddelen beter zouden werken, geen bijwerkingen betekent ook niet dat de medicatie niet werkt.

Oncologisch getrainde verpleegkundigen verstrekken de nodige uitleg over uw behandeling en de meest voorkomende nevenwerkingen.
Zij kunnen gebruik maken van educatiemateriaal voor de patiënt en tips bezorgen om mogelijke nevenwerkingen beter op te vangen.
Een persoonlijke map met algemene informatie omtrent uw behandeling fungeert ook als "dagboek" zodat u uw vragen en problemen vlot kan melden.